sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Hyppytekniikkakurssilla 2.-3.6.2012

Olen kuluneen viikonlopun aikana oppinut niin paljon uutta, että en tiedä olenko ehtinyt sisäistää puoliakaan! Olin siis koirien kanssa Kaukosen Ullan vetämällä hyppytekniikkakurssilla Elimäellä.

Ensimmäinen kurssipäivä
Päivä alkoi luennolla koiran hyppytekniikan tärkeydestä, koiran tehtävistä hyppyä suorittaessa ja hyvän/huonon hyppytekniikan vaikutuksista. Luennon jälkeen oli käytännön harjoitusten vuoro. Luennolla saamani informaation avulla havainnon Ellillä olevan heikot syvät lihakset sekä heikko takapää, eli kropan hahmottaminen on vielä vaikeaa. Innostuin hyppytekniikasta heti alkuunsa, ja päätin heti jatkavani seuraaville kursseille heti kun niitä taas lähiseuduille tulee.
Kurssilaiset olivat pääosin pk-koiria, joten olimme kurssin ainoita agikoiria matkaseuramme Yojo-parsonin lisäksi. Pitkän päivän päätteeksi oli vihdoin Ryhmä Rämän eli meidän terriereiden vuoro.

Elli aloitti set pointilla (= yksittäinen hyppy), jossa rimojen tilalla oli pienet ponnarit. Elli tajusi idean nopeasti, kun sai targetilta namia. Ensimmäisen hypyn jälkeen Ulla ohjeisti vaihtamaan namin leluun, jotta saimme vireystasoa hieman nostettua. Lelupalkalla Elli toimikin tosi kivasti. Lähetin Ellin sen takaa, mutta hypyn edestä niin, että Elli seisoi kohtisuorassa hyppyyn nähden. Saadakseni painon takajaloille, heijasin Elliä kevyesti edestä, ja heti kun se otti painon takaosalle se sai käskyn "hyppy". Jos Elli hahmottaisi takaosansa paremmin ja istuisi normaalisti (ei sammakkoasennossa), sen voisi lähettää istualtaankin.

Set pointin ja pienen tauon jälkeen siirryimme perussarjalle, jossa oli 5 hyppyä. Elli suoritti hypyt lyhyemmällä välillä, koska se on vielä pentu. Rimoja ei edelleenkään luonnollisesti pennulla vielä käytetä, joten niiden tilalla oli ponnareita. Elli tajusi taas hyppyharjoituksen idean nopeasti ja suoritti tehtävät ihan hyvin. Takaosalle tarvitsisi saada paljon enemmän painoa, jotta voima hyppyyn lähtisi takaa. Niin, ja luoksetuloa pitäisi treenata.. Köh köh ;)

Yada suoritti samat tehtävät, ja erittäin hienosti suorittikin!

Toinen kurssipäivä
Aamuluennolla keskityttiin syvien lihasten merkitykseen, pentujen hyppyharjoituksiin, koiran fysiologiaan, itse hyppytreeniin (tekniikan harjoittelu + ratatreeni), verryttelyihin, fysio- ja osteopatian tärkeyteen sekä levon merkitykseen. Tietoa tuli taas niin hurjasti, ettei tosikaan. Analysoin taas samalla koiriani ja omaa toimintaani, ja huomaan tehneeni monen asian koiralle epäedullisella tavalla. Molemmilta koiriltani puuttuu syvien lihasten treeni, sillä menemme aina reippaasti. Täytyy siis malttaa rauhoittua ja kävelyttää koiraa eri maastoissa eikä antaa sen aina vain ravata/laukata. Lisäksi olen Ullan mukaan lenkittänyt Elliä liian pitkiä aikoja (1h) kerrallaan. Suosituksena olisi puoli tuntia kerrallaan.

Elli teki hyppyharjoituksena slicen. Aluksi olin kauhuissani, ettei Elli ikinä tajua hypätä ponnareita (vieläpä ilman johteita!) vinossa linjassa. Niin se palkka siellä 3 ponnarin päässä kuitenkin houkutteli, ja Elli hyppäsi tehtävän oikein hienosti. Ongelmaksi muodostui vain se, ettei Elli laukkaa oikeaa laukkaa, vaan valitsee aina vasemman. Syvälihastreenillä ja monipuolisella harjoittelulla saan toivottavasti toispuoleisuutta karsittua.

Yada teki tänään askeleen pidennystä ja liikkuvaa hyppyä. Ulla kehui Yadan hyppytekniikan maasta taivaisiin - mulla on kuulemma lottovoitto! Kylläpä tulinkin kehuista hyvälle tuulelle :)

As a result, ihan mieletön, uuden tiedon täyteinen viikonloppu takana! Hyvillä vinkeillä ja harjoituksilla jatkamme eteenpäin.Ulla vähän jo lupaili tulla Kouvolaan syksymmällä, ja jos vain saan työvuorot sovitettua niin olen aivan varmana mukana Ullan jatkoryhmässä. Kunhan saan videovastaavaltamme materiaalia, lisäilen sitä tänne näkyville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti