lauantai 22. syyskuuta 2012

Tokoilua ja johtajuusharjoituksia

Tuttavani J pyörähti perjantaina aamuna meillä, ja teetti johtajuusharjoituksia molempien koirien kanssa.

Aloitimme yksinkertaisella harjoituksella, jossa annoin koiralle luvan syödä (ruokakupistaan). Koiran alettua syödä minun tuli palata kupille, jolloin koiran tulisi väistyä. Ensimmäisellä kerralla Ellin kanssa tehtävää tehdessä se ei tuntunut noteeraavan minua lainkaan, ruoan kiilto silmissään, joten jouduin astumaan kupin yli ja ohjaamaan kropallani Ellin pois kupin luota. Elli kyllä väistyi, mutta oli aivan ihmeissään moisesta. Toinen harjoituskerta sujui jo paremmin, ja Elli väistyi tieltäni hyvin.

Pihalla testasimme, kuinka Elli luovuttaa lelunsa minulle. Ongelmanammehan on, että esimerkiksi treeneissä palkatessani Ellin lelulla, se nappaa lelun ja lähtee juoksemaan ympäri hallia/kenttää. Tällöin sitä on mahdotonta saada kiinni. Sen saa kiinni ainoastaan uuden ja mielenkiintoisemman lelun avulla houkuttelemalla. Ensin J näytti minulle Ellin kanssa harjoituksen yksinkertaisen idean. Koiralle annetaan lelu, josta sen pitää lauman johtajan halutessa luopua. Alkuun Elli piti huolen lelustaan, mutta huomatessaan ettei "lauman johtaja" anna periksi, se luovutti lelun ja kiinnostui muista asioista. Enpä olisi uskonut! Kokeilin harjoitusta myös itse hyvin tuloksin. Jei :) Koko koiran olemus tuntui muuttuvan ihan näiden muutaman hassun johtajuusharjoituksen myötä, olinkin aivan ymmälläni!

Ennen J:n lähtöä kävimme vielä lenkillä, keskittyen lähinnä Yadan ohitusongelmiin

Illalla lähdimme hallille Yadan agitreeneihin. Tauoilla treenailin Ellin kanssa tokojuttuja: perusasentoa, seuraamista ja uutena harjoituksena liikkeestä maahan menoa. Sivulle tulo on edelleen melko hakusessa. Elli tulee kyllä sivulle, mutta se ei hallitse yhtään takapäätään ja jää useasti vinoon. Sivulle tulo on myös melko "ponneton". Olenkin nyt palkannut sivulle tuloa lelun heitolla eteen heti, kun koira istuu vierelläni. Seuraamisessa ei ole mitään ongelmia, joten yhdistin siihen jo liikkeestä maahan menoa. Elli oppi hyvin nopeasti, mitä hain siltä takaa, eikä mennyt kauaakaan kun sain sen maahan pelkällä suullisella käskyllä! Saa nähdä, miten homma toimii seuraavalla treenikerralla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti