keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Liikaa liikkuvia osia...

Mistähän sitä taas aloittaisi..

Maanantaina 18.2. likat pääsivät Niinan (Canin Care) hierottaviksi. Alkuun taas verkkaa juoksumatolla, Yadakin alkaa jo rentoutua kivasti. Ehkä mattoilusta on nyt hyötyäkin, kun koira ei ole kireä kuin viulunkieli. Yadan selkä oli hyvä, mutta reidessä oli hieman kireyttä. Sama juttu Ellillä. Tosin, Ellillä kireys oli vahvasti toispuoleinen, mistä lie johtuvaa.

Torstaina 21.2. rally-tokoilin Ellin kanssa KSSK:n puolella, aiheina vauhdin muutokset ja erilaiset käännökset. Ihan kivasti sujui, vaikka kontakti oli ehkä hieman heikko, mutta siedettävä. Vireyttä tulisi nyt saada lisää, ja paljon! Elli tekee kyllä kaiken mitä pyydetään, mutta mun silmään se näyttää apealta. Nyt siis paljon "Jeejee"-tekemistä!

Perjantaina 22.2. Elli paikkasi vielä Yadaa KSSK:lla. Rata oli lyhyt, mutta vauhdikas. Alussa neljän hypyn hyppysuora ja lopussa eteenmenoa pituus-pussi-hyppy. Pilkoin radan taas lyhyempiin pätkiin ja hain vauhtia. Alussa malttoi hyvin ja vedättämällä tuli kiitettävää vauhtia, putkeen lähetyksissä oli pientä takkuilua - ylläri. Lopun hyppysuoralla käytin etupalkkaajaa, irtoamisessa ei mitään ongelmaa ;) Sinne meni pituudet ja pussit siitä vaan, ei edes miettinyt, josko olisi skipannut ne ja rymistellyt palkalle. Ehkä tämä vielä tästä!

Yada ei enää vuoda (loppuihan se vihdoin!), joten tän viikon tiistaina treenailtiin rataa KSSK:lla Marikan johdolla. Paikalla minä ja russelit, pari kääpiöpinseriä ja sheltti. Marika oli kehitellyt "tosi kivan" takaakiertoradan, jota sitten pääsimme ihmettelemään. Yada yllätti positiivisesti ja pysyi nahoissaan. Aluksi kyllä mietin, että mitähän tästä tulee. Mitäpä sitä turhia selittelemään, video kertonee lisää. Sen verran täytyy kyllä sanoa, että on toi mun ohjaaminen ihan järkyttävän näköistä.. Koiraparka :)

 

Marika treenaili Ellin kanssa aluksi vähän putkeen lähetyksiä. Parin toiston jälkeen ne sujuivatkin jo ihan superkivasti! Myöhemmin vielä kepittelin Ellin kanssa kuudella kepillä, joissa vaihtelevasti 2-3 verkkoa. Ihan kivasti meni, nyt pitäisi alkaa vaikeuttaa sitten jo keppikulmia, ottaa etäisyyttä ja mennä edessä, takana, juosten, kävellen, kontaten, käsillä kävellen yms. Huh, ihan liikaa treenattavaa!

Tänään pyörähdin Helin koulutuksessa Yadan kanssa. Helillä oli valmiina kiva, helppo 3-luokan rata, johon kuului mun lemppareita, saksalaisia. Not! Jo heti alussa sain noottia ihmeellisestä ohjausräpellyksestä. Olihan se kyllä huonoa ja epäjohdonmukaista ja vaikka mitä. Alkukankeuden laannuttua homma alkoi sujua jo hieman paremmin, ja treenin keskivaiheilla tuli jo tosi siistejä pätkiä. Rataan kuului pätkä, jossa olisi täytynyt ehtiä valssaamaan oikealta puolelta ohjattujen keppien jälkeen, mutta eihän siitä tullut meidän kohdalla mitään. Yada oikoi taas viimeisen keppivälin, eikä mulla ollut mitään asiaa koiran edelle tai se oikoi entistä enemmän. Heli laittoikin kotiläksyksi keppitreeniä: mun täytyy pystyä ohjaamaan se edestä, jotta voin radalla valssata tai tehdä persjätön keppien jälkeen. Nyt jään kokoajan koiran taakse ja sitten kaikki menee plörinäksi. Niin ja ne saksalaiset... Niitähän hiottiin. Mutta, tuli sieltä muutama onnistuminenkin. Yippee! Treeniä treeniä treeniä. Otankin nyt haasteeksi, että alkavalla viikolla treenaan kepit siihen kuntoon, että Yada kestää ohjauksen kauempaa sivulta, edestä ja takaa. Kaikenkaikkiaan saimme kuitenkin hyvää palautetta - siis niistä onnistumisista. Mulle lisää napakkuutta ja tarkkuutta niin homma hoituisi vähemmällä vaivalla. Koira tekee 200% töitä kokoajan, on se aivan mieletön russeli!

Perjantain ryhmätreenit on peruttu, joten seuraavaksi treenailen omatoimisesti sunnuntaina ja ensi viikon keskiviikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti