torstai 14. helmikuuta 2013

Uusia harrastuksia!

Onpas kirjoittelu taas jäänyt - hups! Aina ei vaan muista :) Hankala vaan näin jälkeenpäin muistella, mitähän on tullut tehtyä.

Ainakin perjantai-illat olen viettänyt hallilla, treenimenestys on ollut vaihtelevaa. Yadan kanssa olen keskittynyt niihin tyhmiin välistävetoihin sekä kepittelyyn. Molemmat alkavat sujua, joten jotakin olen tehnyt oikein. Ellikin on päässyt seuraamaan perjantaitreenejä, muutamasti se on jopa päässyt jotain tekemäänkin ;)

Lauantaina 26.1. treenasimme Homeetalla parin kaverin kanssa. Yadan kanssa treenasin välistävetoja sekä erilaisia keppikulmia, Ellin kanssa keskityin ihan vain hyppyihin ja putkiin. Se on alkanut saamaan vähän vauhtiakin, motivaatiokin lienee lisääntynyt. Jee!

Tiistaina 29.1. treenasin KSSK:n puolella Marikan ja Yojon kanssa. Muistaakseni päivän aiheena oli häiriötreenit. Rakensimme hallin kumpaankin päätyyn radat/tehtävät, ja treenasimme yhtä aikaa. Mun suunnittelemaan tehtävään kuului, ylläripylläri, välistävetoja sekä putkittelua. Marikan tehtävä sisälsi samoja asioita, mutta myös niistoa ja päällejuoksua. Niin, ja kepit. Muistelisin, että molemmat koirat olivat aivan super hyviä, joten emme edes treenanneet paljoa. Loppuajan leikimme flyballin kanssa, joskos nuo omatkin termiitit jo kohta ymmärtäisivät, miten se pallo sieltä oikein tulee. Nyt toinen pelkää koneesta lähtevää kolahdusta ja toinen pelkää painaa etulautaa.. Uskon kuitenkin, että kyllä me se flyball-tiimi vielä kasaan saadaan!

Yadan juoksut alkoivat toissa/viimeviikolla, joten se on saanut hieman lomailla. Elli onkin tuurannut sitä viimeisimmässä perjantain treenissä. Viime perjantaina treenasimme kontakteja ja keppejä. Koska Ellin 2on-2off -koulutus on edelleen kesken (pitäisköhän jo ottaa itseään niskasta kiinni?), aloitimme keinun treenaamisen. Keinulla en vaadi siltä 2on-2offia, vaan haluan sen pysähtyvän kaikki neljä jalkaa kontaktipinnalla. Avustajien avulla Elli kiipesi keinun päähän hakemaan nameja. Emme vielä laskeneet keinua ollenkaan, vaan nostin Ellin aina päädystä alas. Parilla viimeisimmällä toistolla annoimme keinun laskeutua ihan muutaman sentin, eikä Elli alkusäpsähdyksen jälkeen ollut millänsäkään. Tästä on hyvä jatkaa!

Kepittelimme kahdeksalla verkolla (koska en löytänyt kahta kadoksissa olevaa). Molemmilta puolilta puuttui siis yksi verkko, noin keskivaiheilta. Aluksi luotin liikaa siihen, että Elli osaisi kepit, joten se karkasi ensimmäisestä verkottomasta kohdasta hakemaan palkkaa. Seuraavalla kerralla se jo muistikin, miten kepeillä toimitaan ja pujotteli kivasti loppuun asti. Toistin muutamia kertoja molemmilta puolilta ja kokeilin erilaisia keppikulmia. Elli haki ihan mielettömän hyvin ensimmäiseen keppiväliin. Okei, no olihan siinä se verkkokin apuna, mutta anyway! Lopuksi vielä suorasta putkesta kepeille, melko vaikeastakin keppikulmasta. Ei ongelmaa. Jes!

Sitten niihin uusiin harrastuksiin:

Eilen kävin Marikan ja Yojon kanssa keinoluolilla Orimattilassa. Yojo näytti ensin esimerkkiä, miten sitä kettua oikein haukutaan. Sen jälkeen oli tyttöjen vuoro. Elli oli hyvin varautunut ja vähän aran oloinen koko ajan. Se sai tutustua luolastoon ulkopuolelta. Ketunkin se näki, muttei uskaltanut juurikaan haistella tai muutenkaan lähestyä sitä. Totesimme, ettei Elli ole ehkä vielä henkisesti valmis moiseen. Arkajalka-Yada sen sijaan yllätti positiivisesti! Se jopa vähän murahtelikin ketulle ;) Odotan innolla seuraavaa kertaa, ja toivon, että molemmat koirat luottaisivat tuolloin jo hieman enemmän itseensä.

Tänään aloitimme Ellin kanssa rallytoko-kurssin KSSK:lla. Ekan kerran aiheena olivat käännökset (vasen ja oikea), täyskäännös vasemmalle ja oikealle sekä vasen täyskäännös. Enpä olisi ikinä uskonut, että näinkin superhyper pitkän tokotauon jälkeen Elli esittäisi sen tason seuraamista - siis ihan mieletön kontakti :) Eikä niissä käännöksissäkään siis valittamista ollut. Hyvillä mielin uusiin treeneihin. Huomenna vähän agilitya vastapainoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti