maanantai 21. tammikuuta 2013

Vetotreenit alkakoon!

Viime päivinä on ollut kipakkaa pakkasta ja itse sairastin vatsataudinkin tässä välissä. Edelleen puolikuntoisena porhallan eteenpäin. Koirat ovat siis olleet harmittavan vähällä liikunnalla. Onneksi pakkaset ovat laantumassa ja oma olokin ehkä pikkuhiljaa kohentumassa, niin josko pääsisimme taas arkeen kiinni.

Niina hieroi tänään molemmat koirat: Ellillä pientä kireyttä selässä oikealla puolella, Yada vähän napakampi kuin viimeksi. Yadan hieronnastahan tosin onkin jo aikaa 2kk. Molemmat koirat verkkailivat 15min matolla ennen hierontaa.

Olen etsinyt vetovaljaita pienille koirille pitkin talvea ja vasta nyt mieleeni juolahti kysyä niitä Canin Care Storesta. Kuinka ollakaan, sieltähän sellaiset löytyi! Valjaat ovat punamustat Zero DC Short-valjaat, ja näin ensi tuntumalta olen niihin todella tyytyväinen.  Enpä olisi uskonut, että todella säästyn mittatilausvaljaiden tilaamiselta ;)

Kotiin päästyäni kipitin kaupoille ostamaan köyttä, palohakoja ja pulkan, joista sitten askartelin mainion "kelkan". Koska oma olo alkoi olemaan jo heikko (vatsataudin jäljiltä) päädyin kokeilemaan pulkkailua ihan vain viereisen jalkapallokentän ympäri. Yada-pelkuri sai jäädä kotiin, ehkä totutan sen pulkkaan päivänvalossa ja paremmalla ajalla. Elli sen sijaan sai lähteä kokeilemaan, miltä vetäminen tuntuu (ihan kuin se ei olisi tuttua puuhaa normilenkeiltä :D). Aluksi vedin pulkkaa itse perässäni, mutta koska Elli ei huomannutkaan koko pulkan olemassa oloa, valjastin Ellin pulkan eteen. "Vedä"-käskyähän olen opetellut jo juoksulenkeillä viime kesänä, joten eikun hanaa! Pulkassa (muovipulkka) oli painona kevyt lumipaakku, ettei pulkka nyt ihan holtittomasti heitellyt ympäriinsä. Pulkasta tuli vielä lisäksi ylimääräinen naru, jota pystyin käyttämään jarruna ja estämään Ellin jaloille valumisen. Elli porhalsi eteenpäin kuin vanha tekijä! :) Ihan täysin se ei tuntunut tajuavan, ettei pulkka perässä voi vetää pusikosta pusikkoon, mutta kunhan nyt sai edes alkutuntumaa uuteen harrastukseensa.

Heitettiin tosiaan ihan muutaman minuutin lenkki ja sitten takaisin kotiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kunhan koirat toipuvat hieronnasta niin pääsen lenkkeilemään vähän enemmän ja rankemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti