keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

KSSK Tokotreenit

Onpas taas pitkä aika, kun olen viimeksi kirjoitellut!

Tähän alkuun on pakko hehkuttaa, että laitoin eilen hakemuksen pentujen agiryhmään, aluevalmennusryhmä Target Team 1. Nyt vain pidän peukut pystyssä, että meidät valittaisiin! Lisäksi ilmoitin Ellin kesäkuussa pidettävälle hyppytekniikkakurssille. Tuskin maltan odottaa, että kesä tulisi! Olisin ilmoittanut myös Yadan kurssille, mutta koska kurssille on niin paljon halukkaita, on reilua, että yksi ohjaaja saa osallistua vain yhdellä koiralla. Tottahan se on.

Noh, mutta mistähän sitä aloittaisi... Ensinnäkin, Elli kärsi löysästä vatsasta muutamia päiviä, joten olen syöttänyt sille Pect Balansia (maitohappobakteeri-paktiinivalmiste). Ellihän on todella herkkävatsainen, joten kokeilemani märkäruoka NatureDiet Sensitive Salmon & Prawn sekoitti mahan varovaisesta annostelusta huolimatta. Nopeasti vatsa kuitenkin tasoittui ja uloste on jälleen ihan kiinteää. Ruokahalukin on ihan normaali. Ehkäpä testailemme uusia ruokia uudelleen myöhemmin. Tällä hetkellä Elli syö Royal Canin Mini Junioria. Tarkoituksenani olisi lähikuukausina vaihtaa johonkin vähärasvaisempaan ruokaan, sillä Elli lihoo todella herkästi. Se painaa nyt jo lähes 6kg. Säkäkorkeuskin tosin alkaa jo hipoa kolmeakymmentä...

Tokoa olemme treenanneet vain sisätiloissa. Luoksetulo onnistuu jo lähes aina, vaikkei minulla olisikaan herkkuja kädessä. Elli myös menee maahan jo ihan hyvin, jopa ilman käsimerkkejä. Lenkeillä harjoiteltiin lähinnä luoksetuloa, kun koirat olivat vapaana metsässä.

Tänään treeneissä en kyllä voinut taas muuta kuin hymyillä. Elli tietää tasan tarkkaan, että hallissa tehdään töitä.

Aloiteltiin treenit luoksepäästävyydellä ja seuraamisella. Tosi kivasti pikku muistuttelun jälkeen pysyi kontaktissa. Pysähtyessäni Elli esimerkillisesti käy saman tien istumaan. Tämän päivän aiheena oli seisominen. Alkuun Elli tarjosi pelkkiä istumisia, mutta hyvin pian se ymmärsi, että haluankin sen seisovan. Tein myös seurauksesta "seiso" ja "istu"-harjoituksia. Vaikka omasta mielestäni Elli on kehityksestään pahasti jäljessä, oli se silti ryhmämme parhaimmistossa - jälleen ;) Loppuun vielä seuraamisharjoituksia pujotellen. Elli pysyi hyvin kontaktissa, mutta jää vielä hieman kauas minusta. Saimmekin muutamia vinkkejä, miten alan "imuttaa" Elliä lähemmäs itseäni. Samalla kun Elli asettuu lähemmäs minua, ajoittainen vinouskin luultavasti katoaa. Treenailin viimeisimmäksi itsenäisesti vielä aika paljon seuraamista, ja pyrin pitämään Ellin lähellä itseäni. Pikkuhiljaa se alkoikin asettua lähemmäksi, joten muutaman treenikerran jälkeen Elli seuraa varmasti vieläkin paremmin. Poistuimme jälleen hallilta hymy huulillamme :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti