keskiviikko 18. tammikuuta 2012

KSSK Tokotreenit

Aivan loistavat tokotreenit takanapäin, ei voi kuin hymyillä!

Elli pääsi siis tänään ensimmäisiin tokotreeneihinsä KSSK:n hallille. Mukana Yada ja pikkusiskoni Ida. Pihaan tullessamme molemmat koirat haukkuivat, vinkuivat, ulisivat yms. Meinasin jo todella pakata koirat takaisin autoon ja lähteä kotiin. Näin jälkeenpäin ajateltuna: onneksi en tehnyt sitä.

Elli aloitti siis alkeisryhmässä. Aloitimme kontaktilla. Alkuhäsläyksen jälkeen Elli otti todella, siis todella, hyvin kontaktia minuun! Perusasentokin onnistui ja kun ohjasin namilla alas jalkani viereen, niin asettui täsmälleen oikealle paikalle. Ilman ohjaustani asettui useasti hieman vinoon minusta katsottuna, vaikka todella hyvin ensikertalaiselta sekin. Perusasennon jälkeen taas vähän kontaktia ja seurausharjoituksia ringin sisällä. Elli malttoi todella hyvin keskittyä minuun (tai sitten niihin nameihin) häiriötekijöistä huolimatta ja saimme ohjaajaltakin kehuja reippaasti toimivasta pennusta. Mentiin lopuksi vielä pareittain ringin keskelle ja teimme seurausharjoituksia pyrkien saamaan koiran seuraamaan nopeissakin liikkeissä leikin avulla.

Elli teki niin hyvän suorituksen tänään, etten voi kuin ihmetellä. Miten se pikkupörriäinen, joka ei kotona ole hetkeäkään paikallaan, voi hallilla olla niin aikuismainen ja tottelevainen? Jännitykseni kaaoksesta oli aivan turhaa.

Alkeisryhmän jälkeen Ida ja Elli odottelivat vielä tunnin verran kun treenasin Yadan kanssa jatkoryhmän mukana. Myös Yada oli todellinen yllättäjä ja suoriutui treeneistään loistavasti! Enpä olisi tuostakaan hermoheikosta ikinä uskonut :)

Täydellinen päivä kertakaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti