keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Tokoilua

Kävin tänään ensimmäisissä tokotreeneissä Yadan kanssa. Elli jäi huutamaan oven taakse, vaikka Pete (avopuolisoni) oli kotona. Ei ollut kuulemma lopettanut haukkumista ja ulinaa edes käskystä. Tokotreeneistä inspiroituneena halusin tokoilla vähän Ellinkin kanssa kotiin päästyäni, joten lähdimmme pienelle pissalenkille.

Alkuun pyysin ottamaan kontaktia. Kovasti olisi ollut ulkona kaikkea muuta vieläkin kiinnostavampaa, kuin minun tarjoamani herkut, mutta löytyihän se katsekontakti vähitellen - vaihtelevalla menestyksellä. Istuikin ihan kivasti, vaikka Elli ei selvästikään halunnut istua umpihangessa yhtään. Luntahan on aivan mielettömästi! Päästin Kuovin parkkiksella Ellin vapaaksi ja juostiin vähän aikaa ympäri parkkipaikkaa tehden nopeitakin käännöksiä ja suunnanvaihtoja. Hyvin pysyi vierellä näin leikin lomassa, hihnassa rauhallisesti kulkeminen ja seuraaminen onkin sitten jo aivan eri juttu ;) Loppumatka kotiin treenailtiin kuitenkin sitä vierellä kävelyä. Kontaktia en edes yrittänyt ottaa... Tarpeeksi kun työstettiin sitä oikeaa "paikkaa", niin tuli jo ihan hyvin vierellä ja palkaksi sai mennä hetken vielä vapaalla hihnalla ennenkuin pääsimme takaisin kotiovelle.

Huhhuh. Melkoinen matka meillä on vielä edessämme, ennenkuin voin sanoa Ellin olevan edes peruskoulutettu. Eihän tuohon luupäähän meinaa upota mikään ;)

Ensi viikolla on kuitenkin Ellin vuoro tokoilla ryhmätreeneissä, joten jäämme innolla (tai kauhulla...) odottamaan mitä siitä seuraa. Yada siirtyneekin suoraan jatkoryhmään, joten tulevina viikkoina pääsen treenaamaan molempien koirien kanssa perätysten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti