torstai 3. tammikuuta 2013

Hau hau!

Flunssaa pukkaa, mutta aamusella piti käydä treenaamassa :)

Käytiin kolmistaan koirien kanssa Homeetalla ja ohjelmassa oli agilitya sekä Ellin haukkutreenejä. Kotona olenkin jo huudattanut Elliä pakasterasian kanssa, nyt haukkumisen sujuessa on jo aika siirtää treenit muualle. En malta odottaa, että pääsemme treenaamaan metsästä ihmisen löytämistä ja haukkumista :)

Olin suunnitellut pikaisesti aamulla lyhyen treenipätkän molemmille: pakkovalssia ja päällejuoksua.

Ihan ensimmäisenä leikin Ellin kanssa. Mulla oli mukana jälkiliina, joten palkkasin huoletta, sillä saisin aina palkan nopeasti takaisin ellei neitokainen sitä itse luovuttaisi. Palkan kanssa ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa, vaan Elli toi aina heitetyn palkan luokseni. Irrotin liinan ja jatkoin samaa: ei edelleenkään ongelmaa. Palkkasin aina herkulla lelun luovuttamisesta, ja se näytti toimivan erittäin hyvin. Koska palkkaus toimi tällä kertaa hyvin, siirryin agijuttuihin.

Tein Ellin kanssa vain radan alkua, eli kaksi ekaa hyppyä sekä putki. Jottei vauhti tyssäisi heti alkuunsa, luovuin alun pakkovalssista ja hypytin suoraan 1-2. Siitä sitten jatkoin putken oikeaan päähän. Molemmin puolisen treenin takaamiseksi lähetin Ellin myös muutamasti putken vasempaan päähän. Koska vauhtia riitti kivasti ja putkeenkin meno sujui, siirryin myöhemmin ratapiirroksen mukaiseen estejärjestykseen. Pakkovalssi sujui hyvin, vaikkakin vauhti ehkä hieman hiipui ja käännös siivekkeen takaa kohti putkea oli melko hidas. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa joku toinen päivä eteenpäin :) Kerrankin Elli näytti oikeasti nauttivan agilitysta, joten jätin treenin hyvin lyhyeksi - ettei vaan mentäisi lisää takapakkia kun kiinnostus tyssää.


Olin varannut reilusti treeniaikaa, joten käytin osan siitä haukkuharjoituksiin. Nyt en muista, että olenko kirjoitellut tänne kiinnostuksestani rauniokoiratoimintaan... Jos en, niin nyt olen. Tähän liittyen aloitin haukkumisharjotuitukset. Olemme treenanneet haukkua nyt hyvin vähän, itseasiassa takanamme on yhdet haukkutreenit olohuoneessamme, mutta nähtävästi Elli on ehdollistunut haukkuun liitettyyn pakasterasiaan (jossa sisällä herkkuja) erittäin hyvin. Haukuttelin Elliä muutamasti seisomalla sen edessä, ja kun haukku löytyi siirryin PK-piiloon. Loput saattekin katsoa videosta...



Yadan kanssa menin luonnollisesti koko pätkää kerralla. Aluksi kaikki meni hyvin, mutta pian kepeillä alkoi tulla ihmeellisiä oikomisia. Lyhyen keppitreenin jälkeen kaikki sujui taas kivasti. Hioin aika paljon myös 4 ja 5 hyppyä, sillä ohjailin itse miten sattuu jolloin koirakin lenteli esteitä välillä väärään suuntaan.  Päällejuoksut olivat kuitenkin tällä kertaa hyvät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti