lauantai 12. tammikuuta 2013

Kuntokuurille!

Treenasin eilen KSSK:n ryhmässä molempien koirien kanssa. Sari oli kehitellyt meille kivan radan, jossa pääsi (lue: joutui) juoksemaan - ja paljon! Paikallaan olotreeniä, eteenmenoa, tiukkoja käännöksiä ja putkia...

Aloitin Yadan kanssa jättämällä sen alkuun. Otin sen vastaan aluksi jo kolmosen jälkeen, mutta myöhemmillä kerroilla vasta neloselta. Tosi kivasti pysyi paikoillaan, vaikka yksikin ylimääräinen liike sai sen säpsähtämään. Muutamasti Yada varastikin tämän vuoksi. Huoh, vaikka juuri sitä olemme treenanneet: normaalisti voin hyppiä ja pomppia, juosta, hiipiä, pyöritellä käsiä jne. eikä sen pitäisi reagoida mitenkään. Noh, lohduttauduin stressaavalla tilanteella (meidän lähtöpaikkamme oli aivan toisen ryhmän treeniradan vieressä, eikä siinä kohdalla ollut edes väliaitaa) ja erittäin pitkällä etäisyydellä. Noin pitkiä etäisyyksiä tulee harvoin edes treenattua.

Yada irtoili putkeen kivasti ja vauhtiakin oli. Seiskahypyn tiukka käännös sujui hyvin, mutta hämäys A:n ohittaminen sai minut rikkomaan useasti koiran linjan, jolloin ohjasin putkeen turhan kaarevalla linjalla. Kun sain hillittyä itseni pysymään oikeassa paikassa, linja putkeen oli suorempi ja sain kurottua sekunteja umpeen. Takaakierto nrolle 13 oli aivan mieletön joka kerta! Hyvä ettei siiveke jo huojunut, niin läheltä se kiersi ja hyppäsi silti puhtaasti sitä räjähtävää vauhtia unohtamatta ;) Täytynee kerrankin taputtaa itseäni selkään: hyvä ennakointi ja ohjaus! Lopun eteenmeno 20-23 sujui hyvin, tosin juoksin kyllä koiran mukana loppuun asti jääden vain hieman sen jälkeen. Jos jäisin paljon jälkeen, Yadan vauhti hidastuisi huomattavasti, joten tällä hetkellä saan koirasta kaiken irti kirittämällä sitä. Huh, että tuli hiki! Huomaa, että jouluna on tullut syötyä vähän liikaa ja oma treenaaminen on jäänyt vähiin. Täytynee kunnostautua sillä saralla.. ;)

Ellin kanssa treenailin alun paikallaoloa sekä luoksetuloa. Nelosen takaa tämä ei onnistunut, sillä kakkonen oli tosi haastava jopa kolmosluokan koirille. Vinoon asetettu hyppy oli vaikea hahmottaa. Koko suoran linja oli jo sinänsä erittäin haastava sillä ellei koiraa saanut asetettua täysin oikeaan paikkaan, eli siihen ainoaan kohtaan, josta se näkisi kaikki neljä hyppyä, koira ohitti jonkun hypyistä. Suora onnistui kuitenkin hyvin, kun Sari asettui kakkoshypyn vasemmalle puolelle seisomaan ja suorastaan ongin Ellin luokseni tekemällä niiston nelosen takaa. Putkeen lähetys oikealta ohjattuna oli haastava, joten ohjasin putkeen vasemmalta.

Tein erikseen esteet 5-7, ettei yhdestä palkkauspätkästä tulisi liian pitkää. Elli kääntyikin ihan kivasti seiskalta, vaikka ajattelin ennakointini kääntävän sen hypyltä takaisin. Lopuksi treenasimme vielä loppusuoraa sekä 11-13 suoraa ilman takaakiertoa. Molemmat toteutimme Sarin avustuksella. Lähetin itse koiran, mutta Sari kiritti vinkuvan pallon avulla viimeisen hypyn takana. Muutamasti Elli ohitti hyppyjä, joten menin itse puoleen väliin suoraa vastaanottamaan koiraa ja lähetin sen vain kahden hypyn yli. Näitä täytyy treenata itsekseen vielä!

Tosi kivat ja onnistuneet treenit takana, olenkin erittäin tyytyväinen molempien suorituksiin! Treeneistä suuntasimme vielä heppatallille, sillä lupasin käyttää pikkusiskoni siellä hoitamassa hevosensa. Tallilla tytöt tutustuivat hevosiin ja leikkivät suomenlapinkoira Velhon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti