tiistai 1. tammikuuta 2013

Uuden vuoden lupauksia

Ensiksi, erittäin hyvää uutta vuotta kaikille!
Toiseksi, miten saisin itseäni niskasta kiinni, jotta päivittelisin blogia ahkerammin? Noh, tekemällä uuden vuoden lupauksen (jotka ovat tarkoitettu rikottaviksi, eikö?). Lupaan siis päivittää blogia ahkerammin tänä vuonna! Tai ainakin yritän. Muutaman päivän ajan ;)

Viime viikkoina lomailimme pakkasten vuoksi hyvällä omalla tunnolla. Poislukien viikoittaiset juoksumattotreenit. Molemmat koirat tekevät siis tällä hetkellä kerran viikossa lyhyen treenin matolla johon kuuluu noin 5min käynti, 5min ravi ja 5min käynti. Tosin viimeisimmällä kerralla taisin molempia ravuuttaa jotain 7-8min välillä. Ellillä vaikutusta ei juurikaan ollut havaittavissa, mutta Yada ei ehkä ole valmis yhtään pidempiin suorituksiin jännittämisensä vuoksi. Muutos liikkumisessa on kuitenkin molemman kohdalla huomattavissa!

Hierotutin Ellin viime perjantaina Niinalla. Tyhmää, että pakkaset olivat kovimmillaan viime hierontakerran ja tämän kertaisen välillä, enkä täten ollut päässyt treenaamaan, joten hieronnan vaikutuksia oli vaikea arvioida. Olimme kuitenkin molemmat sitä mieltä, ettei muutosta huonompaan ainakaan ole :) Myös Yada oli tarkoitus hieroa, mutta koska olin buukannut Helin valmennuksen lauantai-illalle, päätimme hieroa Yadan vasta vuoden vaihteen jälkeen ja se sai tällä kertaa tyytyä mattotreeniin hieronnan sijaan.

Elli on koetellut mun hermoja melkoisesti viime aikoina, en keksi siihen mitään parempaa syytä kuin lomailu. Huoh, se ei sovi tuolle adhd:lle kyllä ollenkaan! Lenkeillä koirien ollessa vapaana (metsässä) on kyllä ärräpäät lennelleet, kun Elli-en-anna-kiinni kirmaa töppöjaloillaan karkuun siinä vaiheessa, kun pitäisi jatkaa lenkkiä hihnassa. Sana armeijakuri on taas pyörinyt huulillani melko ahkerasti ;)
Yada ei ole ollut lomasta moksiskaan, ehkä se teki sille jopa todella hyvää sillä viime lomasta on aikaa. Onpa riittänyt virtaa ainakin kosketusalusta-treeniin!

* * *

Helin viime lauantaisessa koulutuksessa oli seuraavanlainen rata.

Meneillään olevan kosketusalusta-treenin vuoksi jätimme A:n kokonaan ohjelmas pois, mutta muu rata sopi meille hyvin. Alussa agitauko ja sen mukanaan tuoma energisyys kostautui turhan aktiivisella estehakuisuudella, ja Yada meni minne tahtoi. Pian se kuitenkin malttoi keskittyä ja teki hienoja pätkiä. Omat käteni ja jalkani eivät meinanneet millään toimia yhteistyössä, joten virheitä sateli. Tosin, koirahan vain luki liikkeitäni täydellisesti ja teki, mitä vahingossa siltä pyysin.

Radan hankalimpia kohtia olivat numerot 8-9-10-11. Kepit vasemmalta ohjattuina toimivat moitteetta, mutta pois päin käännös ysihypylle vaati hieman hienosäätöä. Käännyin itse liian hitaasti, jolloin Yada kääntyi hypyn jälkeen vasemmalle tai tuli hypyn takaisin. Oikealta ohjatut kepit tuottivat päänvaivaa, kun Yada oikaisi jatkuvasti toiseksi viimeisen keppivälin.  Mitään järkevää syytä oikomiselle emme keksineet, mutta sinnikäiden toistojen kautta pujottelu sujui virheittä.

Pääpiirteittään treenit sujuivat hyvin, kunhan saan oman kropan toimimaan niin nollia satelee ;) Pyllistelyt ovat palanneet ja toisinaan tuijotan koiraa aivan liikaa, jolloin se paineistuu - etenkin kepeillä. Lopuksi Heli tsekkasi kosketusalustan tilanteen ja ohjeistuksena sen parantamiseen etupalkka. Nyt Yada pyörähtää alastulolla aina, jolloin sen nokka siis osoittaa tulosuuntaan. Etupalkalla saan sen toivottavasti suoristettua. Treenit jatkuvat!

* * *

Maanantaina treenailimme russeliporukassa KSSK:lla. Marika toi mukanaan Tuula Suomalaisen tekemän treenin, jota kokeilimme.

Ensin teimme rataa nro 1-16. Yadan kanssa radalla ei ollut ongelmia. Niistokin hypyllä 6 sujui ongelmitta :) Puomia emme tietenkään menneet vaan korvasin sen hypyllä 13. Kepeillä ei ollut mitään ongelmia, mikälie kummitus siellä tokavikassa välissä sitten olikaan lauantain treeneissä.

Ellin kanssa hypeltiin miten sattuu, virtaa ei ollut nimeksikään ja palkan luovutus oli taas työn ja tuskan takana. Muutamia irtoamisia ja putkia, siinä se. Täytynee aloittaa agijutus ihan alusta, nyt saan vaan aikaiseksi pahaa mieltä ja epäonnistumisia koiralle kun motivaatiota ei meinaa löytyä.

Yadan kanssa mentiin vielä lopuksi kirjaimin merkittyä rataa A-I, johon kuului paljon päällejuoksuja. Hiomisen jälkeen nekin alkoivat sujua ihan kivasti. Tosin treenattavaahan (niissäkin) on.

* * *

Hauvat viettivät vuoden vaihteen vanhemmillani Serene-UM Calmin vaikutuksen alaisina. Pillereistä huolimatta Elli oli hätää kärsimässä puolen yön paukkeessa, mutta muuten paukuttelusta ei ollut aiheutunut sille onneksi kummempaa stressiä. Kovasti olivat viettäneet aikaansa 1v kummityttöni sekä kissan kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti