torstai 10. tammikuuta 2013

Treeniä ja muuta pelleilyä

Uuden vuoden lupaukseni ei kauas kantanut.. Hups :)

Loppiaisaamuna kävin treenaamassa Homeetalla Emman ja kääpiöpinsereiden kanssa. Näppärästi unohdin ratapiirrokset kotiin, joten rakenneltiin rataa ulkomuistista. Jätin radasta osia pois pentuja ajatellen, joten lopulta se vastasi tasoltaan varmaan noin 1-2 luokkaa.

Yadan kanssa rata sujui kivasti, kepeillä oli taas jotain ihme mörköjä kun toiseksi viimeisessä keppivälissä piti aina pelleillä. Lopulta ne sujuivat kivasti molemmin puolin, kyllä niitä saikin hioa... Hypyt ok, renkaallekin haki 100% oikein. Vauhtia oli kivasti joten irtoamisilla tai takaaleikkauksilla ei ollut ongelmaa. Pimeä putken pää oli vähän hakusessa, mutta luultavasti ongelmat johtuivat omasta ohjauksestani, sillä muutamien toistojen kautta oikea pää alkoi löytyä.

Ellin kanssa pelleilin pääsääntöisesti lelujen kera. Lisäksi muutamia hyppyjä ja putkia sekä puolikkaita keppejä verkoilla. Kivasti meni ja vauhtia oli! Mun täytyy vain pitää nyt pää kylmänä ja malttaa treeneissä: yksikin hyppy liikaa niin kaikki on pilalla. Nyt Ellillä tuntuu olevan hyvin motivaatiota niin tokoon kuin agiinkin, joten en saa mokata myöskään palkkauksissa. Lopuksi otettiin vielä yksi haku: Emma piiloutui toko A:n taakse, josta Elli näppärästi hänet löysi - ja haukkui. Jee jee jee!

* * *

Tiistaina 8.1. "treenasimme" Annikan ja hänen schipperkepentunsa kanssa. Todellisuudessa autoin Annikaa agilityn alkeissa ja leikin Ellin kanssa. Palkkaus alkaa jo sujua, tai siis, sen palkan palauttaminen ;) Kerran täytyi kevyesti rähäyttää kolinapurkkia kun meno alkoi yltyä taas aivan mahdottomaksi. Muuta ei sitten tarvittukaan, rähähdyksen jälkeen mulla oli koira, joka toimi kuin unelma :) Vihdoinkin keino, jolla saan koiran kuulolle. Ja se ei tosiaan tarvinut kuin pari hiekan jyvää ja tölkin. Yippee!

Anyway, Elli oli tosi kiva ja leikki nätisti Piitun kanssa. Koska pelkkä leikkiminen oli tylsää, Elli sai muutamasti suorittaa suoralla olevan rengas - putki - hyppy -tehtävän molempiin suuntiin. Putkeen irtoili tosi kivasti ja haki renkaallekin loistavasti. Näiden treenien jälkeen oli kyllä mahtava fiilis ;)

* * *

Tänään sitten käytiin pomppimassa Yadan kanssa Helin koulutuksessa seuraavanlaista rataa:

Pilkottiin rataa ihan suosiolla pienempiin pätkiin, ja koska kerrankin koulutuksessa oli kunnolla aikaa, perehdyimme erilaisiin ohjaustekniikoihin. Ekalla pätkällä (1-7) Yada lenteli tyylikkäästi kakkoselta melko pitkälle. Pienen hionnan jälkeen sain sen kääntymään tosi kivasti siivekkeen ympärille. Vitoselle tein pakkovalssin, joka toimikin paremmin kuin hyvin. Kokeilin myös päällejuoksua, mutta se tuntui paljon hitaammalta vaihtoehdolta. Kepeillä ei tällä kertaa ollut ongelmia, kerran taisi oikaista viimeisen välin..

Seuraavalla pätkällä keskityttiin esteisiin 9-12. Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä persjättö putken jälkeen ja tehdä pakkovalssi kympille. Alussa valuin kuitenkin liian taakse ja olin myöhässä, joten takaakierroksihan se meni. Kun sain pakkovalssin toimimaan (olemalla itse nopeampi), kokeilin vielä päällejuoksua kympille. Toisin kuin vitosella, tähän pakkovalssi toimi hyvin ja oli myös toimiva vaihtoehto. Niin, kunhan sain vain koiran irtoamaan putkeen - ottamalla itse siis sen yhden ratkaisevan askeleen eteenpäin ;) Koska kuitenkin edelleen vierastan hieman päällejuoksuja suoritin tämänkin pakkovalssilla, kun oli koko radan suorittamisen vuoro.

Loppurata oli suht helppo, vähän takaakiertoja ja takaaleikkauksia. 19-20 linja osoittautui kuitenkin yllättävän hankalaksi, koska olin liian innokas ja ohjasin muutamasti vahingossa koiran kääntymään jo ennen nro 20 hyppyä. Kunhan vain maltoin rytmittää, käännöksessä ei ollut ongelmaa.

Pitihän se rata sitten nollana suorittaa, joten ei kun yrittämään! Ekalla kerralla Yada karkasi hypyltä nro 15 hypylle nro 18. Oma mokahan se oli, en edes ohjannut koiraa kunnolla. Hups! Toisella yrittämällä tein sen perinteisen mokan hypylle nro 20: käänsin koiran liian aikaisin, jolloin se kiltisti kääntyi juuri ennen hyppyä. Kolmannella sitten vihdoin onnistuimme ;) Koira parka, joutui juoksemaan triplasti mun typerien ohjausvirheiden vuoksi.

Kotosalle päästyämme kävin vielä leikkimässä Ellin kanssa alakentällä kera jälkiliinan. Aluksi heittelin lelua liinan perässä, vähän ajan kuluttua sama ilman liinaa. Eikä MITÄÄN ongelmia. Nyt en enää tiedä miten hehkuttaisin tuota kuspäätä, niin hieno se on ollut viime päivinä! Ehkä voisin alkaa jo kutsua sitä koiraksi edellämainitun sijaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti