tiistai 8. toukokuuta 2012

Agilityä

Kävin eilen illalla juoksemassa koirien kanssa - sen jälkeen, kun ne ensin  olivat olleet leikkimässä Ilonan ja Daran kanssa - joten odotin hieman kauhulla tämän päiväisiä treenejä. Aamulla molemmat olivat ainakin niin väsyneitä, että ne nukkuivat sängyssämme koko sen ajan kun valmistauduin kouluun lähtöön... :) Alunperin mun piti treenata illalla (ja näin jälkeenpäin ajateltuna se olisi ollut järkevää, sillä ulkona oli todella kuuma), mutta koska lähdin koulusta jo puoliltapäivin kiinnostuksen puutteen vuoksi, ajelin samantien kentälle kotiin päästyäni.

Aloitin treenit Ellin kanssa. Laitoin hyppyjen rimat ihan matalalle ja treenailtiin niitä pieni hetki. Lähetin ihan pikkumatkan (max. 0,5m) päästä ja ohjasin molemmilta puolilta eri kulmista lelun avulla. Sittemmin jätin lelun pois, ja hyvin sujui siitä huolimatta! Kovin on Elli vain erilainen agilitykoira kuin Yada: Elliltä puuttuu kaikki se "draivi" ja into, mitä Yadalla tuntuu olevan vaikka muille jakaa! Vaikka Elli on muuten häslääjä, treeneissä se keskittyy aina täysillä. Välillä tuntuu, että se on jopa hieman liiankin keskittynyt ja rauhallinen... Kokeiltiin Ellin kanssa vielä A:ta, keppejä ja putkea. A:lle meni ihan mukisematta ja malttoi kontaktitkin hyvin. Keppejä treenattiin neljällä kepillä, mutteivat ne oikein ottaneet onnistuakseen. Pujotteli kyllä, mutta jouduin lelulla ohjaamaan jatkuvasti. Meidän pitäisikin mennä hallille treenaamaan taipuvilla kepeillä ja kujilla, jotta saadaan tekniikka kuntoon. Putken yrittäminen olikin sitten huono idea. Kotonahan Elli juoksentelee putkea päästä päähän itsekseenkin, mutta nuo pitkät putket olivat nyt sitten jostain syystä pelottavia tms. Lelun avulla sain pariin otteeseen Ellin menemään läpi, mutta suurimmassa osaa yrityksissä kääntyi puolessa välin takaisin. Putkea täytynee treenata kaverin kanssa!

Välillä heitin Ellin autoon ja treenailin Yadan kanssa. Yada oli ihan mieletön! Se on vain niin nopea, etten meinaa pysyä mukana! Etenkin, kun tällä kertaa treenaamassamme radassa oli kokoajan puolen vaihtoja. Meinasin olla turvallani muutamaan otteeseen :D Yadan kanssa on  kyllä ilo treenata, sillä se on ensinäkin nopea kuin tuuli, kääntyy pennin päällä, kuuntelee minua ja nauttii aivan suunnattomasti treenaamisesta :) Yadalla on kaikki valmiudet, mitä hyvältä agilitykoiralta vaaditaan. En malta odottaa, että pääsemme treenaamaan ja kisaamaan kunnolla.

Yadan treenin jälkeen otin vielä Ellin ja kokeiltiin muutamia hyppyjä sekä pikkukeinua. Hyvin meni, mutta olipas hidastempoista menoa verrattuna Yadaan ;) Ellin kanssa nyt tosin ei voi vauhtia ottaakaan, kun perusasiat ovat täysin rempallaan. Lopuksi vielä Yadan kanssa yksi ratatreeni ja sen jälkeen heittelinkin koirille lelua.

Erittäin hyvillä mielin ajelin kotiin, jälleen kerran. Huomenna pitäisi mennä Ellin kanssa pitkästä aikaa tokoilemaan hallille. Torstaina olisikin sitten Yadan ensimmäiset agitreenit KSSK:n ryhmässä - jaiks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti