keskiviikko 23. toukokuuta 2012

KSSK Tokotreenit ja paljon muuta viime päiviltä

Muutama päivä taas vierähtänyt viime kirjoituksista, joten mistähän sitä aloittaisi...?

Mökkireissustamme täytyy ainakin kertoa, sillä kyseisessä päivässä oli tapahtumia kerrakseen. Lauantaina 19.5. kävimme siis piiiitkällä aamulenkillä Paulan ja parson-Milon kanssa. Käväisimme alakentällä vähän tokoilemassakin samalla. Elli oli ihan ok, ei mitenkään erityisen hyvä muttei huonokaan. Ihan kivasti otti kontaktia ja seuraili :) Keli oli tosi lämmin, joten koirat olivat ihan puhki kun palasimme kotiin. Toisaalta, hyvä niin, sillä mulla oli tiedossa pitkä työpäivä.

Illalla ajelimme vielä "Vuorelaan" (mökki) grillaamaan. Koirat temusivat Ilonan kanssa ja muutaman matsinkin taisi Elli ottaa.. Huoh, mikä ihme siinä on, että välillä Elli hermostuu ihan toden teolla Ilonaan ja käy sen kimppuun. Onneksi ehdin aina itse väliin ja Elli joutui jäähylle.

Koirat kävivät Ilonaa lukuunottamatta uimassa pariinkin otteeseen - hrr! Vesi on vasta noin 14 asteista! Koimme kauhunhetkiäkin, kun Yada päätti kesken saunareissun noutaa laiturin alle liukuneen pallonsa jääden itse jumiin laiturin alle! Onneksi Pete kuulu räpiköinnin ja ennätti ajoissa repimään laiturista lautoja irti, jotta Yada saatiin pelastettua veden alta. Huh, että pelästytti! Pahinta koko jutussa oli, ettei Yada itse pelästynyt veden alle joutumistaan millään tapaa, vaan yritti heti uudelleen noutaa pallon. Nyt en uskalla laskea sitä silmistäni sekunniksikaan...!!!

Maanantaina havahduin siihen, että Ellin Helsingin ryhmishän on jo muutaman päivän päästä, apuvaa! Trimmiaikaa en sille ehdi enää varaamaan, joten täytyy kai yrittää itse siistiä runkoa ja etenkin etujalkoja. Seisomistakin täytyisi varmaan treenailla vielä ennen kehään astelemista... :)

No sitten itse asiaan, eli tämän päiväiseen. Ennen treenejä sisareni tuli 6kk tyttönsä (ja kummilapseni) kanssa laitattamaan kynsiään. Tässä olikin Ellille treenausta kerrakseen, sillä Ellihän rakastaa lapsia ja voisi suukotella niitä tuntikausia. En antanut Ellin käpälöidä maassa konttailevaa neitosta, ja Elli käyttäytyikin suurimmaksi osin erittäin asiallisesti. Ihme, että se uskoi käskyjäni ;) Välillä piti päästä vähän lipaisemaan kädestä tai poskesta, mutta muuten Elli makoili tytön vierellä ja seurasi silmä kovana tämän liikkeitä. Varsinainen vahtikoira! Käväisimme vielä äitini luona ennen kuin huristelimme treeneihin. Elli suunnisti - tottakai - Yada kannoillaan ensimmäisenä Poju-kissan luo ja yritti leikkiä sen kanssa. Poju oli hieman erimieltä tästä, joten pian pystyssä oli kunnon takaa-ajo! Muutaman kovan sanan sain päästää ilmoille, ennenkuin sain koirat "irti" kissaparan kimpusta. Onneksi ketään ei sattunut.

Treeneissä aiheena oli maahan meno. Tänään pääsin taas treenaamaan pienemmässä ryhmässä - 6 koirakkoa. Aloitimme treenit kontaktin luomisella kutsumalla koiraa nimeltä. Elli toimi tuttuun tapaansa kuin rasvattu ja pian siirryimmekin seuraamis- ja ohitusharjoituksiin. Ei moitittavaa :) Viimeisimpänä otimme treeniin maahan menon. Joudun vielä auttamaan Elliä paljon äänellä sekä kädellä ohjaamalla, jotta saan sen maahan. Se tuntuu ymmärtävän käskyn ilman käsimerkkejäkin, mutta maahan meno on paljon napakampi käsimerkeillä avustettuna. Tarja antoi meille hyviä vinkkejä maahan menoon, joten taidanpa tietää mitä seuraava treeniviikko tuo tullessaan ;)

Loppuun vielä hehkutan aiemminkin kertomastani Ulla Kaukosen pitämästä hyppytekniikkakurssista. Osallistun kurssille Ellin kanssa pentuna, eli se tekee vähemmän tehtäviä ja helpotettuja harjoituksia. Ellihän on kurssin aikaan vasta 9kk vanha. Mutta sitten se hehkutuksen aihe: sain tänään sähköpostin, jossa mulle tarjottiin mahdollisuutta osallistua kurssille myös Yadan kanssa. Ei tarvinut kauaa miettiä osallistuako vaiko eikö ;) Vajaan pari viikkoa joudun vielä odottelemaan kurssia, toivottavasti aika kuluisi pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti